Atât Laura Cosoi, cât și Gabriela Cristea s-au avântat în lumea antreprenoriatului. Cele două vedete au pus bazele unor afaceri cu produse de patiserie. Fie că este vorba despre dulceață, torturi sau cozonaci tradiționali, puțini sunt cei care știu cât costă, de fapt, preparatele realizate în propriul lor laborator.
Laura Cosoi și Gabriela Cristea sunt două dintre vedetele care și-au extins orizonturile și au pășit în lumea afacerilor. Cele două au dat lovitura cu produse de patiserie și cofetărie, de la pâine, torturi, produse de post și cornulețe umplute cu magiun. Iată la ce preț ajunge să coste un cozonac pentru masa de Crăciun în laboratorul Gabrielei Cristea sau în cuptorul tradițional cu lemne din brutăria Laurei Cosoi. Vezi și: Gabriela Cristea tună și fulgeră, după ce Tavi Clonda a fost criticat că trăiește din banii ei: „Ziceți de el că e șomer și stă pe spinarea mea”
Împreună cu soțul ei, Cosmin Curticăpean, Laura Cosoi deține un lanț de brutării. Fie că este vorba despre pâine, produse de patiserie sau cofetărie, în perioada sărbătorilor comenzile de cozonaci sunt nelipsite. În acest an, timpul limită este până pe 20 decembrie, iar un cozonac de aproximativ 900 de grame cu umplutură de stafide, nucă, cacao și rahat, dar și alte sortimente costă 96 de lei.
„Comenzile se pot face până pe 20 decembrie, în orice locație a noastră. Un cozonac de aproximativ 900 de grame costă 96 de lei, are de toate, rahat, stafide, nucă și cacao, dar avem mai multe sortimente”, spune doamna care preia comenzile telefonice, pentru Click.ro.
În ceea ce privește pâinea, preparatul vedetă din brutăria artizanală a actriței, realizată după o rețetă clasică și veche, pâinea cu maia este obținută fără adaos de drojdie din comerț, ci este folosită așa zisa drojdie sălbatică, așa cum mai este numită maiaua (obținută doar din făină și apă, într-un proces de fermentare de durată). Prețul unei astfel de pâini pornește de la 14,99 de lei pe kilogram și poate ajunge până la 15.99 de lei/kilogram – în funcție de sortiment.
”Cuptorul Brâncovenesc” este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne. Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne.
Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi. Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua, obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a menționat Laura Cosoi, pe blogul personal.
În laboratorul de patiserie al Gabrielei Cristea, cozonacii de prepară după o rețetă ceva mai specială. Aluatul pufos este îmbinat cu o umplutură de bezea, nuci crocante și decorat cu ciocolată gianduia. Așa cum se arată în descrierea desertului, cozonacul tradițional este o adevărată experiență culinară, o explozie de gusturi și arome. Vezi și: Ce cadou i-a făcut Tavi Clonda Gabrielei Cristea de ziua ei de naștere. Prezentatoarea de la Antena Stars a crezut că nu vede bine!
Un cozonac de 900 de grame, cu mere, nucă și caramel sărat costă 85 de lei. Pentru cei care își doresc să aibă pe masa de Crăciun un cozonac babka, trebuie să știe că prețul nu este deloc mic. La aceeași cantitate (900 de grame), babka cu fistic se vinde pentru prețul de 178 de lei.
„Încearcă babka noastră desăvârșită, unde aluatul pufos este îmbinat cu o umplutură decadentă de ciocolată gianduia, nuci crocante și bezea. O explozie de arome și de gusturi premium, care îți răsfață simțurile în fiecare fărâmă”, spune Gabriela Cristea.?